(návod
si oblíbilo 7 návštěvníků)
VAŘENÍ
Postup
Kynuté těsto bude lepší a vyšší, když je po prvním vykynutí propícháme vařečkou a necháme kynout znovu.
Dáváme-li do těsta celá vejce, napřed je alespoň vidličkou řádně rozšleháme. Vženeme do nich vzduch a podpoříme tak kyprost těsta.
--------------------------------------------------------------------------------
HROZINKY: Hrozinky nebo jiné drobné sušené ovoce nejdříve obalíme v cukru a potom teprve dáváme do těsta, neklesnou ke dnu.
..............................................................................................................
STARŠÍ VLAŠSKÉ OŘECHY: Vložíme do osolené vody na pět dnů. Jádra se pak lehce vylupují a mají lepší chuť
------------------------------------------------------------------------------------
PŘÍLIŠ BLEDÝ ŽLOUTEK: Žloutek ztmavne přidáme-li špetku soli
-------------------------------------------------------------------------------------
Starší vlašské ořechy jsou vetešinou vyschlé, ale proto je nevyhazujeme. Vložíme je i se skořápkou na 4-5 dní do slabě osolené vody a jsme příjemně překvapeni, protože jádra se nejen lehce vylupují, ale mají i velmi dobrou chuť.
------------CIITRON-dobře jim vyčistíme potřísněné ruce, skvrny na prádle, vnitřky zašlých váz a hliníkového nádobí. Také skvrny od nikotinu na prstech odsraní silní kuřáci pomocí citrónové šťávy a školní děti týmž způsobem očistí ruce od inkoustu. Šťáva zjemňuje chuť omáček a salátů. Šťáva smíchaná se solí je výborným odrezovačem a odstraní také skvrny od RZI na prádle.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Pikantní řízky Chuť klasických řízků vylepšíme tak, že je před obalováním v klasickém trojobalu potřeme troškou pikantní hořčice nebo stroužkem utřeného česneku. Pokud je maso tvrdé, pokapeme je před obalováním citrónovou šťávou
------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
Dáváme-li do těsta celá vejce, napřed je alespoň vidličkou řádně rozšleháme. Vženeme do nich vzduch a podpoříme tak kyprost těsta.
--------------------------------------------------------------------------------
HROZINKY: Hrozinky nebo jiné drobné sušené ovoce nejdříve obalíme v cukru a potom teprve dáváme do těsta, neklesnou ke dnu.
..............................................................................................................
STARŠÍ VLAŠSKÉ OŘECHY: Vložíme do osolené vody na pět dnů. Jádra se pak lehce vylupují a mají lepší chuť
------------------------------------------------------------------------------------
PŘÍLIŠ BLEDÝ ŽLOUTEK: Žloutek ztmavne přidáme-li špetku soli
-------------------------------------------------------------------------------------
Starší vlašské ořechy jsou vetešinou vyschlé, ale proto je nevyhazujeme. Vložíme je i se skořápkou na 4-5 dní do slabě osolené vody a jsme příjemně překvapeni, protože jádra se nejen lehce vylupují, ale mají i velmi dobrou chuť.
------------CIITRON-dobře jim vyčistíme potřísněné ruce, skvrny na prádle, vnitřky zašlých váz a hliníkového nádobí. Také skvrny od nikotinu na prstech odsraní silní kuřáci pomocí citrónové šťávy a školní děti týmž způsobem očistí ruce od inkoustu. Šťáva zjemňuje chuť omáček a salátů. Šťáva smíchaná se solí je výborným odrezovačem a odstraní také skvrny od RZI na prádle.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Pikantní řízky Chuť klasických řízků vylepšíme tak, že je před obalováním v klasickém trojobalu potřeme troškou pikantní hořčice nebo stroužkem utřeného česneku. Pokud je maso tvrdé, pokapeme je před obalováním citrónovou šťávou
------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé